Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2013 16:30

В Київраду мітингувальники приходять за ліками і на ночівлю, а депутати цілодобово ведуть прийом громадян
17

Фото: Фото: Олег Жмаченко

В приміщенні Київради депутати цілодобово ведуть прийом громадян. Про це Gazeta.ua розповів народний депутат Володимир Ар'єв. "Позавчора я пробув тут від другої ночі до шостої ранку, а вчора працював із шостої до десятої вечора".

"Зараз, звісно, прийоми громадян у нас особливі. Хоча б через те, що ведуться вони цілодобово, - Люди приходять, вносять раціональні пропозиції щодо того, як працювати табору на Майдані. Ось недавно запропонували здійняти перед Київрадою прапор Євросоюзу — дуже вже мені ця ідея сподобалась. Це так само, як 24 липня 1990 року біля будинку Київради підняли прапор України. Цю дату відзначили як День Державного Прапора. А ідея повісити тут прапор Євросоюзу мені дуже сподобалася. Я вже передав пропозицію тим, хто безпосередньо планує діяльність табору. Ми тут також збираємо кошти на потреби мітингуючих, даємо людям теплий одяг. Люди приходять підзарядити мобілки. Коменданти стежать за порядком. Всі поводяться дуже мирно, а на випадок провокацій у нас є люди, які всіх заспокоять".

За словами депутата, ночі в Київраді минають мирно і спокійно. Жодного разу депутат не бачив там п'яної людини. Також зазначив, що люди знаходяться в приміщення Київради абсолютно легітимно.

"Ми не вчиняємо ніяких протиправних дій. Та й в усьому світі комунальні установи відкриті для вільного доступу всіх громадян. Київрада є такою самою комунальною установою".

За кілька днів до того "свободівець" Юрій Левченко заборонив у приміщенні розпивати алкоголь і курити. Ввечері 2 грудня неподалік від входу в Київраду зібралося близько 15 дівчат із хору, щоб співати перед мітингувальниками українських пісень. В Київраді ночують на килимах і карематах. Тим, хто просить, видають постіль і спальники. Експонати-подарунки за тонким склом фотографують, але шафу ніхто не відкриває. Сміття викидають у спеціально відведені пакети. Папірці і обгортки від харчів, які дехто викидає на підлогу, відразу прибирають волонтери.

У приміщенні Київради також роздають ліки.

"Даємо, кому що треба. Ось приходили ті, хто застудився, нежить має. Таким даємо порошки від застуди. У кого голова болить, даємо знеболювальне. Звісно, що безкоштовно. А як же інакше", - каже Роман, один із волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «В Київраду мітингувальники приходять за ліками і на ночівлю, а депутати цілодобово ведуть прийом громадян ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути