понеділок, 21 листопада 2011 16:37

У Києві невідомі попсували меморіальну дошку Столипіна "шабельними ранами"

У Києві невідомі попсували меморіальну дошку Столипіна "шабельними ранами"

Посольство Росії в Україні назвало актом вандалізму пошкодження меморіальної дошки, встановленої у вересні на честь 100-річчя від загибелі прем'єра Росії в 1906-1911 роках Петра Столипіна на вулиці Гончара, 33 в Києві.

Як повідомляється, в ніч на понеділок, 21 листопада, невідомі особи спробували спаплюжити барельєф прем'єр-міністра Росії Столипіна на меморіальній дошці, встановленій у вересні ц.р. в 100-річну річницю його трагічної загибелі в Києві (йдеться про будівлю колишньої клініки Маковського по вулиці О. Гончара, 33).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київським рухівцям повісили дошку на честь Столипіна

"Барельєф серйозно постраждав. Вандали завдавали по ньому удари, від яких на зображенні залишилися сліди, подібні до шабельних ран. П. А. Столипін, який так багато зробив і для Росії, і для України (яка особливо потерпала від аграрного перенаселення на початку ХХ століття) непохитний у вдячній пам'яті наших народів", - заявили в посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дошку Столипіна у Києві здійснили невдалий замах

"А от ті, хто завдавав по цій пам'яті удари, намагаючись громити столипінський барельєф, теж зайняли своє місце в історії - поруч з убивцями П. А. Столипіна, і тими, хто закотив його могилу в асфальт у 1961 році. Компанія "гідна"... А мертві сорому не мають - і тому меморіальній дошці на колишній клініці Маковського, як би на неї не зазіхали, висіти вічно, а на відновленій могилі П. А. Столипіна в Києво-Печерській Лаврі завжди бути живим квітам", - сказано в коментарі посольства Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Києві невідомі попсували меморіальну дошку Столипіна "шабельними ранами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути