пʼятниця, 23 листопада 2012 09:21

"В якийсь момент Януковича переконали, що не треба бавитися в демократію, а треба наводити порядок" - Томенко

"В якийсь момент Януковича переконали, що не треба бавитися в демократію, а треба наводити порядок" - Томенко
Микола Томенко радить владі інвестувати в економічну свободу людей. Фото: news2000.com.ua

Найбільша проблема усіх  українських влад, що вони не інвестувати в економічну свободу людини.

Про це в ефірі 5 каналу сказав віце-спікер Микола Томенко.

"Насправді Янукович більше "майданщик" і більше помаранчевий. Бо він намагається зреалізувати те, що помаранчеві обіцяли на Майдані – він наче був за свободу, за економічну свободу, за малий і середній бізнес. На жаль, стратегія на другий-третій рік (його президентства) змінилася", - підкреслив він.

Томенко додав: "Але певно його переконали, що не треба бавитися в демократію, а треба наводити порядок в країні. І зараз після арешту Тимошенко і Луценка в країні почалася зачистка, почали наводити порядок. Ця зачистка сьогодні відбувається на каналах, зачистка відбувається з бізнесом.

Загальна стратегія авторитарних режимів є така – або ви з нами, або проти нас. А якщо ви не з нами – ми вас зачищуємо".

Водночас, згадуючи події 8-літньої давнини, віце-спікер підкреслив, що у поразці Помаранчевої революції винні не тільки лідери, а й саме суспільство.

"Є проблема з лідерами, а є проблема і з суспільством. Суспільство чекало, що за те, що вони стояли на Майдані, їм щось буде зроблено, в хорошому розумінні. Вони чекали в селі і місті, що мана небесна на них зійде", - підкреслив він.

Томенко додав: "І мені здається, що найбільша проблема влади, усіх в цьому сенсі, що треба було інвестувати в економічну свободу людини. Бо економічно невільна людина стає політично невільною.

Варто ще проаналізувати і феномен цих парламентських виборів. Коли на Волині, на Полтавщині, Київщині, Черкащині люди, бідні люди, голосували по списку за "Батьківщину", чи за "Свободу" чи за УДАР, і голосували за мільярдерів-депутатів з Партії регіонів (по мажоритарним округам — ред.), свідомо це роблячи".

Зараз ви читаєте новину «"В якийсь момент Януковича переконали, що не треба бавитися в демократію, а треба наводити порядок" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути