субота, 15 жовтня 2022 06:18

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW з'ясували, чому Путін вирішив швидше закінчити мобілізацію у РФ

В ISW з'ясували, чому Путін вирішив швидше закінчити мобілізацію у РФ
Багато російських інструкторів і офіцерів, які могли вчити нових солдат були поранені або вбиті в Україні ще до початку мобілізації. Фото: eastnews.ua

Оголосивши про завершення мобілізації "приблизно за два тижні", російський диктатор Володимир Путін хоче звільнити бюрократичну пропускну здатність для звичайного осіннього призову, який 1 листопада розпочнеться у Російській Федерації.

14 жовтня Путін заявив журналістам, що "нічого додаткового не планує", а "часткова мобілізація майже завершена", повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW у щоденному звіті. Водночас 30 вересня він говорив про перенесення звичайного осіннього призову в РФ з 1 жовтня на 1 листопада.

"Часткова мобілізація обтяжує бюрократію російських військових комісаріатів, які контролюють піврічний цикл призову. Тому Путіну, ймовірно, потрібно призупинити або припинити її, щоб звільнити бюрократичні ресурси для призову", – пояснили аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ втрачає здатність наступати на Донбасі – ISW

Путін наказав призвати на осінній цикл 120 тис. росіян, визнавши, що кидає на фронт непідготованих мобілізованих чоловіків.

"Російський диктатор підтвердив, що мобілізовані проходять низьку підготовку перед відправкою на передову. За його словами, з 220 тис. осіб 35 тис. уже перебувають у російських військових частинах, а 16 тис. – у частинах, які виконують так звані бойові завдання. Ця заява підтверджує десятки анекдотичних повідомлень про ненавчених, необладнаних і абсолютно непідготовлених людей, яких поспішно відправляють на передову, де деякі вже здалися, а інші були вбиті", – ідеться у повідомленні.

Водночас окремі дані свідчать, що у деяких підрозділах росіяни тинялися по полігонах без командирів, їжі чи притулку протягом кількох днів, перш ніж їх відправили в Україну.

Багато російських інструкторів і офіцерів, які могли вчити нових солдатів, були поранені або вбиті в Україні ще до початку мобілізації. Окрім цього, навчальні полігони у РФ неукомплектовані й ця проблема залишиться до осіннього циклу призову.

Проти України воюють щонайменше чотири різні умовні армії Російської Федерації – Росгвардія, найманці приватних компаній, армія керівника міноборони РФ Сергія Шойгу та військові глави Чечні Рамзана Кадирова. Водночас усі вони непідконтрольні одна одній.

Зараз ви читаєте новину «В ISW з'ясували, чому Путін вирішив швидше закінчити мобілізацію у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути