пʼятниця, 14 жовтня 2022 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ втрачає здатність наступати на Донбасі – ISW

РФ втрачає здатність наступати на Донбасі – ISW
Спроби Росії захопити додаткову територію ще більше сприяють загальному виснаженню бойових можливостей. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російські сили дедалі більше деградують, утримуючи відносно невеликі та незначні населені пункти по всій Донецькій області, особливо в районі Бахмута.

Погіршення морального духу, дисципліни та боєздатності російських військ у зонах бойових дій можуть призвести до призупинення наступальних операцій, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Підрозділи російської армії на Донбасі перебувають у стані занепаду. Вони, імовірно, перегрупуються з такими ж розрізненими бойовими елементами, що веде до подальшої деморалізації та неузгодженості у проведенні наступальних операцій", – пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекидає в Україну сотні найманих бойовиків-іноземців

Спроби Росії захопити додаткову територію ще більше сприяють загальному виснаженню бойових можливостей і зниженню морального стану солдатів. Крім того, тривають розбіжності між російськими військовими угрупованнями. Творець ПВК "Вагнер" Євген Пригожин намагається відзначити своїх бойовиків на фронті.

"У четвер Пригожин заявив, що його ПВК самостійно взяла під контроль Іванград – селище на південь від Бахмута. Своєю чергою бойовики так званої ДНР заявили, що взяли населений пункт разом із угрупованням невизнаної ЛНР. Вони також стверджували, що захопили Опитне. Натомість Пригожин заявив, що в Опитному тривають бої", – ідеться у щоденному звіті ISW.

Противник посилює режимні заходи на Запоріжжі. На блокпостах навколо Мелітополя для проведення ретельних обшуків разом із військовослужбовцями перебувають представники ФСБ.

У тимчасово захопленому місті Енергодар 10–11 жовтня зафіксували збільшення особового складу російських окупаційних військ на території атомної електростанції. Окупанти використовують станцію як базу для розміщення особового складу, оскільки об'єкт не обстрілюється.

Зараз ви читаєте новину «РФ втрачає здатність наступати на Донбасі – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути