середа, 07 вересня 2011 17:20

В історії України багато прикладів ефективного об'єднання опозиції - експерт

В історії України багато прикладів ефективного об'єднання опозиції - експерт

Останнім часом від представників НУ-НС все частіше звучать думки щодо ймовірного об'єднання опозиції у зв'язку із сьогоднішньою політичною ситуацією та діями влади. Так, зокрема, народний депутат від НУ-НС, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко закликав оппозицію об'єднати свої дії у парламенті і, можливо, піти на вибори за єдиним списком.

Деякі експерти не виключають, що подібне об'єднання можливе, особливо якщо стосується невеликих партій національно-демократичного спрямування.

Так, зокрема, у коментарі Gazeta.ua професор кафедри політології НАУКМА Олексій Гарань зазначив, що об'єднання загалом можливе, і в Україні є хороші приклади спільних дій опозиційних сил.

"Взагалі об'єднання можливе. Наша історія це добре показала, адже були у нас яскраві і успішні такі об'єднання. Так одним із найприкметніших прикладів можна назвати "Рух" та Помаранчеву революцію", - зазначив експерт.

Він додав, що в нашій природі це є, хоча багато хто запевняє, що українцям об'єднуватися не характерно .

Водночас, Гарань зазначає, що об'єднання невеликих національно-демократичних партій залежить від виборчого законодавства.

"Чи об'єднається опозиція - залежить від виборчого закону. Якщо приймуть пропорційну систему, то національно-демократичні сили самостійно не подолають 3-х відсотковий бар'єр, а якщо його ще й піднімуть, то тим паче", - переконаний він.

"Тому їм треба буде приєднуватися до більш сильних партій, таких як БЮТ", - додав Гарань.

Водночас, експерт додав, що "за мажоритарною системою вони зможуть провести одного-двох депутатів, та тут по-повній запрацює адміністративний ресурс".

Тим часом Партія регіонів, на думку Гараня, і надалі вживатиме різноманітних заходів для долучення до лав владної політсили ще більшої кількості опозиціонерів.

"Влада буде продовжувати свою тактику розколу", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «В історії України багато прикладів ефективного об'єднання опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути