четвер, 16 червня 2011 16:20

До інтернету потрапили знімки, зроблені під час допитів у міліції
13

Фото: Фото: Newsweek

Журнал Newsweek надрукував цілу серію фотографій, зроблених фотокореспондентом у приміщенні для допитів підозрюваних у відділку міліції. Практично всі зображені на фотографіях люди виглядають морально розчавленими, а з декого правоохоронці, не соромлячись, знущаються прямо перед камерою.

Фотографії підслідних на допиті зробив Дональд Вебер, якому довелося кілька років заходити в довіру до міліцейських чиновників, щоб правоохоронна система відкрила свої таємниці.

Вперше з особливостями роботи міліціонерів Вебер ознайомився в 2006 році, коли на його очах було затримано двох чоловіків, які збирали металобрухт у чорнобильській зоні відчуження.

Відтоді кореспондент неодноразово намагався домогтися дозволу на зйомку в міліцейському відділку. Лише цього року міліцейське керівництво в одному з українських міст дозволило Веберу попрацювати всередині відомства.

Протягом кількох місяців Вебер щоранку приходив до відділку і питав у підслідних, чи згодні вони на його присутність на допиті. Деякі погоджувалися.

Кореспондент намагався знімати той самий момент, коли підслідний змушений визнати провину через докори сумління, під тиском доказів або ж інших обставин. Героями фоторепортажу стали підозрювані в наркоторгівлі, проституції, зґвалтуванні і крадіжці.

В одному випадку Вебер навіть зняв момент, коли слідчий приставив пістолета до скроні підозрюваного, домагаючись зізнання. А на іншій світлині зображено молодого чоловіка у молитовній позі з принизливим написом на лобі. Щоб змусити юнака зізнатися, правоохоронці вивели маркером слово "дибил" (орфографію збережено - ред.).

Зазначимо, 15 людей загинули в установах Міністерства внутрішніх справ за перші три місяці 2011 року, заявляє Харківська правозахисна група з посиланням на свої дані.

Зараз ви читаєте новину «До інтернету потрапили знімки, зроблені під час допитів у міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути