Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2013 21:49

В Індії стурбовані переслідуванням їхніх фармацевтичних компаній в Україні

В Індії стурбовані переслідуванням їхніх фармацевтичних компаній в Україні
Фото: telegrafist.org

Офіційний Делі занепокоєний переслідуванням індійських фармацевтичних компаній українськими контролюючими органами. Про це пише ZN.UA з посиланням на джерело в уряді.

За словами співрозмовника, Міністерство закордонних справ Індії 8 жовтня викликало посла України в цій республіці Олександра Шевченка. Згідно з інформацією, під час зустрічі індійська сторона передала українському дипломату ноту, в якій "м'якими словами, але гранично жорстко" висловила своє занепокоєння переслідуванням індійських фармацевтичних компаній українськими контролюючими та регулюючими органами.

Як наголошується в ноті, в Делі вважають, що, по-перше, проти індійських компаній в Україні існує упередження.

По-друге, індійська сторона вважає, що їх компанії дуже часто і активно перевіряють українські контролюючі та регулюючі органи. Крім того, у ноті згадується, що на одній із зустрічей з індійськими фармацевтами був присутній і співробітник СБУ.

За даними видання, мова йде про системні вимагання держструктурами.

Як вважає співрозмовник видання, питання, пов'язане з роботою індійських фармацевтичних компаній, неоднозначне. Однак, на його думку, "треба віддати належне індійцям: як будь-яка нормальна держава, Індія захищає своїх товаровиробників і свою позицію".

Як відомо, 15 лютого 2013 року набрала чинності постанова уряду, яка зобов'язує компанії надавати сертифікат GMP або його підтвердження при ввезенні імпортних лікарських препаратів на територію України. Внаслідок цього, значна кількість індійських фармацевтичних компаній втратила право на продаж своєї продукції до нашої країни.

Зараз ви читаєте новину «В Індії стурбовані переслідуванням їхніх фармацевтичних компаній в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути