Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2013 15:50

Свято народження Крішни у Індії відзначають усі, незалежно від віросповідання
15

Фото: Фото: Reuters

Вчора, 28 серпня, індуси відзначали одне з найголовніших свят у своїй традиції Джанмаштамі - День появи Господа Крішни - це знаменне ведичне свято, що відзначається дуже широко в Індії і є всенародним (незважаючи навіть на віросповідання). Крішна являє собою абсолютне значення життя, яке знаходиться в основі світобудови за межами всього. Веди вважають Шрі Крішну Верховною особистістю бога, причиною всіх причин.

Основні урочистості проходять у Вріндавані - селищі в штаті Уттар Прадеш, в якому, згідно з віруваннями, і народився Крішна в сім'ї Нанди Махараджа і його дружини Яшоди. Індуси запевняють, що В'ясадев, мудрець просвітленого бачення і найбільший з істориків давнини, свідчив зростання неправедності в сім'ях тих, хто правив людьми близько п'яти тисяч років тому. Саме тоді на Землі втілився Крішна, щоб нагадати людям про істинні цінності життя і способу життя.

Зараз ви читаєте новину «Свято народження Крішни у Індії відзначають усі, незалежно від віросповідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути