Ексклюзиви
неділя, 14 січня 2018 21:38

В Генпрокуратурі пояснили навіщо засекретили конфіскацію грошей Януковича

В Генпрокуратурі пояснили навіщо засекретили конфіскацію грошей Януковича
ГПУ засекретила гроші Януковича. Фото: NewsOne

Рішення засекретити вирок Краматорського суду про конфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича було пов'язане перш за все з інтересами слідства.

Розслідування щодо можливої ​​причетності компанії Investment Capital Ukraine до виведення з України коштів ще триває. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі Громадського радіо.

"Більше року тому ми допитали керівника цієї компанії, ми взяли під сумнів документи, що підтверджують легальність коштів і фінансових угод. Тому ми більше двох місяців тому відправили запит для проведення економічної експертизи в одну з судових експертних установ України. Зараз експертиза триває", - сказав Єнін .

Заступник генпрокурора додав, що діяльність посадових осіб як цієї компанії, так і державних банків і Нацбанку України є предметом цілого ряду інших кримінальних проваджень, здійснюваних в Генпрокуратурі і НАБУ.

Конфісковані кошти вже 8 місяців знаходяться у державній скарбниці і можуть витрачатися на потреби країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менеджер Януковича постачає українській армії газ - ЗМІ

"У липні минулого року парламент України одноголосно проголосував за цільове використанням цих коштів на соціальні проекти, наприклад, будівництво доріг, медицину, освіту і забезпечення обороноздатності країни", - уточнив Єнін.

28 квітня 2017 року стало відомо, що суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих 1,5 млрд доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича в рамках процесу проти колишнього директора компанії "Газ Україна-2020" Аркадія Кашкіна.

Зараз ви читаєте новину «В Генпрокуратурі пояснили навіщо засекретили конфіскацію грошей Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути