Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 11:06

В Євросоюзі не хочуть зближуватися з урядом Тимошенко

В Євросоюзі не хочуть зближуватися з урядом Тимошенко
Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер вважає, що для зближення з ЄС Україні необхідно змінити уряд. Про це він сказав на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Авіньоні (Франція).

В той же час, на наданні Україні чіткої перспективи членства в Європейському Союзі наполягають країни Балтії і східноєвропейські члени ЄС, перш за все Польща. "Найефективніша реакція на події на Кавказі - це підтримка про-европейських сил у наших східних сусідів", - заявив Міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорськи, якого цитує "DeutscheWelle".

Глава естонського зовнішньополітичного відомства Урмас Паєт закликав своїх колег з Європейського Союзу не поступатися перед критикою з боку Росії.

"Зараз украй важливо, щоб НАТО і ЄС надали по можливості велику підтримку Україні, Молдові і іншим державам, які бачать своє майбутнє як відкриті демократії. Зараз це самі кращі гарантії для таких держав", - заявив Паєт.

Інші країни ЄС, до яких відносяться Німеччина і Франція, продемонстрували в Авіньоні стриманішу позицію. "Україна ще не дозріла для перспективи членства", - сказав французький Міністр закордонних справ.

Кушнер звернув увагу на чергову політичну кризу в Києві і підкреслив, що "перед зближенням з ЄС Україні, принаймні, необхідно мати новий уряд".

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр вважає, що зараз доречно говорити лише про поновлення "більш насичених стосунків".

Нагадаємо, 9 вересня у французькому Евіані відбудеться саміт ЄС-Україна. На ньому вперше планується підписати угоду про посилене партнерство, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «В Євросоюзі не хочуть зближуватися з урядом Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути