понеділок, 07 травня 2012 18:14

"В Європі - "Піcяючий хлопчик", а в нас -"Пісяючий Сталін" - жарт "Братства" у Львові
11

Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

Сьогодні близько 14.30 у Львові відкрили пам'ятник Сталіну.

До цього новина анонсувалася на сайті ЦК КПУ(б).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві під офісом КПУ з'явився "Пісяючий Сталін"

Планувалося, що пам'ятник буде відкрито о 14.00 перед міською ратушею. В звязку з цим, під стіни міськради прийшло близько 2 сотень націоналістів - члени партії "Свобода" та "Опору". Також приїхав автобус "Беркута" та 4 патрульні машини. Ще кілька десятків міліціонерів у формі ходили поміж натовпом.

"Такий анонс акції я вважаю черговою провокаціїєю перед 9 травня, - сказав голова фракції "Свободи" у міськраді Руслан Кошелинський. - Тут зібралося багато свідомих українців, ми не допустимо цієї провокації. Будемо діяти тільки в рамках закону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві, Львові, Одесі та Дніпропетровську сьогодні з'являться пам'ятники Сталіну

"Будь-який громадянин України має право аж до громадського арешту не допустити протизаконні дії. Що ж до 9 травня, то завтра буде сесія міськради, на якій ми спробуємо скасувати рішення прокуратури щодо червоних прапорів. Якщо рішення не вдасться скасувати, то приймемо нову ухвалу, яка заборонятиме червоні ганчірки. На провокацію ми більше піддаватися не будем", - виступив політик.

Через півгодини до запланованого часу відкриття пам'ятника на площі з'явився чоловік у чорному костюмі. Він повідомив журналістам, що памятник уже відкритий і встановлений в одному з переходів біля Площі Ринок. Після цього повів журналістів в пасаж Андреолі.

Там, підпертий до стінки, стояв пам'ятник Сталіну. Він стояв на колінах і був пофарбований у бронзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник Сталіну в Києві довго не простоїть - УНА-УНСО

"Насправді це такий жарт "Братства", - сказав чоловік. - Ми все робили під вигаданою комуністичною партією, щоб згуртувати націоналістичні сили перед 9 травня. Думаємо, їм такий жарт сподобається. В Європі найвідомішим пам'ятником є пам'ятник піcяючому хлопчику, а в нас буде пісяючий Сталін".

Після цього він перерізав шланг крапельниці, який стирчав із штанів статуї, звідти полилася вода. Кілька осіб підійшли і плюнули на памятник, а один чоловік повалив його на землю. Після цього підбігли міліціонери і відтіснили всіх людей. Чоловік, який представився начальником Галицького райвідділу, сказав, що будуть проводитися слідчі дії за цим інцидентом.

Наразі памятник лежить в пасажі, міліціонер складає протокол та опис місця події. Ще кілька міліціонерів чергують в пасажі неподалік.

Зараз ви читаєте новину «"В Європі - "Піcяючий хлопчик", а в нас -"Пісяючий Сталін" - жарт "Братства" у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

322

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути