середа, 04 травня 2011 20:37

В Європі кримінальні справи проти Тимошенко назвали спробою придушити опозицію

В Європі кримінальні справи проти Тимошенко назвали спробою придушити опозицію

Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс засуджує порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко щодо укладених у січні 2009 року газових угод між Україною і Росією, які були позитивно оцінені в тому числі і Європейською комісією.

Про це йдеться в заяві Мартенса, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Ця остання в серії послідовних кримінальних справ проти Юлії Тимошенко також є політично-вмотивованою і являє собою ще одну організовану спробу президента Януковича залякати і придушити демократичну опозицію в Україні", - йдеться в заяві Мартенса.

Президент ЄНП також глибоко занепокоєний намірами Януковича змінити Конституцію України непрозорим шляхом, ще більше віддаливши Україну від норм і цінностей ЄС.

"Будь-які зміни в Конституції країни повинні відповідати європейським демократичним стандартам, а також зміцнювати розподіл влади і незалежність судової гілки", - наголошує він.

"Не забуваючи про всі попередні заяви ЄНП та заяви від імені ЄНП, я продовжуватиму пильно спостерігати за подіями в Україні і реагувати відповідним чином. Крім того, я ще раз висловлюю свою повну підтримку партії "Батьківщина" та її лідеру Юлії Тимошенко. Я з нетерпінням чекаю на зустріч з нею на нашому наступному розширеному Самміті ЄНП в Брюсселі", - йдеться в заяві Мартенса.

Як повідомлялось раніше, партія Баррозу та Меркель знову суворо попередила Януковича.

Зараз ви читаєте новину «В Європі кримінальні справи проти Тимошенко назвали спробою придушити опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути