четвер, 03 травня 2012 15:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В Європі починають голодувати на підтримку Тимошенко: від їжі відмовився чеський сенатор

В Європі починають голодувати на підтримку Тимошенко: від їжі відмовився чеський сенатор
Фото: zik.ua

Колишній чеський сенатор від Громадянсько-демократичної партії Властіміл Сегнал в неділю, 29 квітня, почав голодування на знак солідарності з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: "Одна з сусідок Тимошенко - не ув'язнена"

Таким чином він має намір домогтися того, щоб "ув'язненням Юлії Тимошенко та українською юстицією політики Чеської Республіки занепокоїлися ще в більшій мірі".

На його думку, президент Чехії Вацлав Клаус повинен нанести візит в Україну і обговорити з її головою Віктором Януковичем обставини, пов'язані з ув'язненням Тимошенко, яка тримає голодування вже 14-й день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через голодування у Тимошенко нерівномірно схудли ноги

"Якщо Україна хоче співпрацювати з європейськими державними діячами і бути на одному рівні з європейськими країнами, вона повинна поводитись відповідно, тобто по-європейськи, і зробити свою судову систему настільки прозорою, аби вона була під постійним і незалежним контролем", - вважає колишній сенатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція просить Тимошенко припинити голодування і "не робити подарунок режиму"

З датою, коли саме він планує припинити голодування, Властіміл Сегнал поки що не визначився, але в даний час планує почати їсти знову тоді, коли те ж саме зробить Юлія Тимошенко.

Спікер нижньої палати парламенту Чеської Республіки Мирослава Нємцова в четвер, 3 травня, закликала парламентаріїв жіночої статі приєднатися до її листа, адресованого голові українського парламенту. У ньому Нємцова вимагає гуманного поводження з Юлією Тимошенко і дотримання прав людини.

Зараз ви читаєте новину «В Європі починають голодувати на підтримку Тимошенко: від їжі відмовився чеський сенатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути