Ексклюзиви
пʼятниця, 10 травня 2013 13:05

В Європарламенті стартувала акція "Лукашенко, Puck You!"

В Європарламенті стартувала акція "Лукашенко, Puck You!"
"Ми не згодні, що такі великі спортивні заходи пройдуть в останній диктатурі Європи"

У п'ятницю, 10 травня, в Європарламенту з ініціативи депутата від Польщі Марека Мігальскі стартувала акція Лукашенко, Puck You!, спрямована на те, щоб позбавити Білорусь права проведення Чемпіонату світу з хокею в 2014 році (puck - шайба).

Як повідомляється на офіційній сторінці Мігальскі, акція приурочена до з'їзду Міжнародної федерації хокею (IIHF), який пройде з 16 по 19 травня в Стокгольмі.

На думку організаторів акції, нинішнє звернення до IIHF і її президента Рене Фазель - це останній шанс добитися перенесення турніру до іншої країни. "Ми не згодні, що такі великі спортивні заходи пройдуть в останній диктатурі Європи", - йдеться на сторінці депутата.

18 травня штаб Мігальскі спільно зі шведською правозахисною організацією ?stgruppen проведе пікетування офісу IIHF в Стокгольмі. Крім цього, у Facebook створено спеціальну групу, де кожен може висловитися з даного питання.

Зазначимо, польський депутат не перший, хто вимагає змінити місце проведення хокейного чемпіонату. Раніше проти Білорусі виступали різні правозахисні організації та політики, зокрема, американські конгресмени. У 2011 році із закликом відмовитися від проведення Чемпіонату світу 2014 року в Білорусі звернувся і сам глава Європейського парламенту Єжи Бузек.Однако в IIHF порахували, що спорт не слід пов'язувати з політикою

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті стартувала акція "Лукашенко, Puck You!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути