середа, 01 лютого 2017 10:53

В ЄС заявляють про "опір реформам" в Україні

В ЄС заявляють про "опір реформам" в Україні

В Європейському Союзі спостерігатимуть за просуванням реформи системи охорони здоров'я, яку проводить в. о. міністра Уляна Супрун.

Про це заявив голова представництва ЄС Хьюг Мінгареллі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Існує великий опір проти реформи і проти швидких дій, запропонованих керівництвом Міністерства охорони здоров'я. Я дуже ціную рішучість в. о. міністра Супрун в проведенні цієї найважливішої реформи, так необхідної громадянам, і на яку вони заслуговують. ЄС стежитиме з великою увагою за її розвитком", - сказав чиновник.

На його думку, реформа передусім повинна просунутися у фінансуванні первинної медико-санітарної допомоги, в сфері закупівель, громадської охорони здоров'я та стаціонарної допомоги.

Посол ЄС також зауважив, що витрати України на охорону здоров'я сьогодні значно вищі середнього світового показника для країн, які перебувають на тому ж рівні доходу. Але результат - більш ніж на 10 років коротша тривалість життя, що на його думку вказує на термінову необхідність реформування системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична реформа: українців лікуватимуть по-британськи

"Це повинно бути одним із пріоритетів уряду: впоратися з цією проблемою прозоро, користуючись всією наявною міжнародною практикою і за участі провідних фахівців у цій галузі", - сказав посол.

Раніше у МОЗ заявляли про тиск через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям.

27 липня 2016 року Кабмін призначив волонтерку Уляну Супрун на посаду виконувача обов'язків глави МОЗу. Супрун за фахом - лікар. Народилася у США. За походженням - українка. Із чоловіком Марком Супруном під час Революції гідності переїхали в Україну.
Зараз ви читаєте новину «В ЄС заявляють про "опір реформам" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути