пʼятниця, 27 січня 2017 15:24

У МОЗ заявили про тиск з боку поліції

У МОЗ заявили про тиск з боку поліції
Фото: dobryjlikar.com

На Міністерство охорони здоров'я тиснуть через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям.

Про це у своєму Facebook написала виконувачка обов'язків глави відомства Уляна Супрун.

"24.01.2017 року до нас у Міністерство приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції України з метою доступу до документів. Ухвала, з якою за документами МОЗ прийшли слідчі - прострочена, її термін дії добіг кінця 19.01.2017 року", - повідомила Супрун.

За її словами, Нацполіція підозрює, що програма розвитку ООН закупила для МОЗ ліки за завищеними цінами. Водночас МОЗ і уряд підтримують закупівлі ліків через міжнародні організації, які дозволили зекономити кошти.

"Для нас це означає, що боротьба з нашою командою і рішеннями тільки набирає обертів, і в будь-який момент робота міжнародних організацій та увесь закупівельний цикл можуть паралізувати. Хотіли б нагадати, що у справах щодо очільниці МОЗу часів Януковича - Раїси Богатирьової та її команди, схеми та переплати на яких змусили Україну вдатися до закупівлі ліків через міжнародні організації, останні ухвали слідчі брали 2 роки тому", - додала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ обіцяє безкоштовні стенти всім хворим на інфаркт

Директор Інституту серця Борис Тодуров звинуватив в. о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун у десятках смертей українців. За його словами, не закупили витратні матеріали для програми із серцево-судинних захворювань на 364 млн грн. Він твердить, що такого не було навіть у найгірші часи і за найгірших міністрів.
Зараз ви читаєте новину «У МОЗ заявили про тиск з боку поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути