пʼятниця, 26 липня 2013 17:57

В ЄС стурбовані тим, що Київ лише "кормить" їх обіцянками

В ЄС стурбовані тим, що Київ лише "кормить" їх обіцянками
Фото: forbes.ua

Європейський Союз висловлює занепокоєння, що єдиним результатом тривалого процесу консультацій з Україною щодо спірних торговельних питань є тільки обіцянку Києва подальших двосторонніх дискусій.

"Українська сторона була не в змозі запропонувати повне рішення хоча б однієї з побоювань ЄС. Максимум з того, що було запропоновано, - це продовження внутрішніх українських роздумів про можливі рішення", - сказано в прес-релізі представництва ЄС у Києві за підсумками обговорення питань двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

Зокрема, ЄС критикує нові ініціативи України щодо введення утилізаційного податку на автомобілі і можливі доплати при купівлі вітчизняних авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непевність щодо асоціації з ЄС є позитивом

"Якщо Україна введе утилізаційний збір, це рішення буде мати дуже серйозний вплив на наші двосторонні економічні відносини. Тому ЄС висловив надію й очікування, що Україна зробить все можливе для того, щоб цей закон не набув чинності", - зазначає представництво ЄС.

Також ЄС відзначає, що раніше висловлював протест з приводу перегляду українською стороною тарифних позицій у рамках СОТ, введення імпортних мит на автомобілі, обмеження імпорту коксу та коксівного вугілля, імпортного устаткування для поновлюваної енергетики.

"Існує все більша стурбованість, що часу для пошуку рішення, яке задовольнить обидві сторони, стає все менше", - зазначають в представництві ЄС.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС стурбовані тим, що Київ лише "кормить" їх обіцянками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути