понеділок, 14 травня 2012 18:28

В ЄС чекають від Азарова "хороших повідомлень"

В ЄС чекають від Азарова "хороших повідомлень"
За словами Кетрін Ештон, в ЄС хочуть бути пов'язані з Україною за допомогою Угоди про асоціацію. Фото: lenta.ru

Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон сподівається, що після закінчення зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим у вівторок будуть хороші меседжі.

Такі очікування вона висловила в понеділок в Брюсселі на прес-конференції після закінчення засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, анонсуючи зустріч із українським прем'єром.

"Найважливіший меседж, який я хочу передати прем'єрові, полягає в тому, що ми (ЄС) хочемо бути пов'язані (з Україною) за допомогою Угоди про асоціацію. Ми віримо, що Україна - важливий сусід, але ми не можемо просуватися вперед, якщо Україна не поважає наші основні цінності. І ми сподіваємося, що у нас завтра, дійсно, будуть хороші новини, які дозволять нам цього досягти", - сказала вона.

Ештон також сподівається, що у вівторок Азаров "привезе новини".

"Мені буде дуже цікаво почути, що він скаже, як він бачить майбутнє і як він вірить, що Україна може просуватися далі", - роз'яснила верховний представник.

Вона впевнена, що Київ і Брюссель повинні розвивати відносини, але "до того моменту, як згадані проблеми (виборче правосуддя і т. д.) не будуть вирішені, дуже важко бачити, як ми будемо поглиблювати ці відносини".

Зараз ви читаєте новину «В ЄС чекають від Азарова "хороших повідомлень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути