вівторок, 24 вересня 2013 06:07

В Єгипті заборонили рух "Братів-мусульман"

В Єгипті заборонили рух "Братів-мусульман"
Фото: www.credo-ua.org

Адміністративний суд Каїра заборонив усі види діяльності ісламістського руху "Брати- мусульмани" в Єгипті.

Суд переглядав статус неурядової організації, який рух отримав у березні. Згідно з рішенням суду, всі активи ісламістів повинні бути вилучені, передає НБН з посиланням на BBC News.

Зокрема, тимчасовий уряд країни має конфіскувати гроші братства і сформувати групу для адміністрування заморожених активів до будь-якої апеляції.

Нагадаємо, тимчасовий уряд Єгипту, очолюваний військовими, почав придушувати діяльність "Братів-мусульман" після повалення президента Мохаммеда Мурсі 3 липня.

Десятки впливових фігур в русі, в тому числі його лідер Мохаммед Баді, були заарештовані за підозрою в підбурюванні до насильства і вбивства.

"Брати- мусульмани" - найстаріша і найбільша ісламістська організація Єгипту, заснована в 1928 році. Вона була поза законом більшу частину, з 85 років, свого існування.

12 вересня тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур продовжив загальнонаціональний надзвичайний стан, який триває в країні з середини серпня, ще на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті заборонили рух "Братів-мусульман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути