вівторок, 20 серпня 2013 11:48

Лідера "Братів-мусульман" заарештували у Каїрі

У столиці Єгипту Каїрі заарештували духовного лідера руху "Брати-мусульмани" Мохаммеда Баді. Про це повідомила влада країни.

За повідомленнями, його затримали у квартирі житлового будинку в районі Наср Сіті, недалеко від місця кривавих сутичок з поліцією.

Після жорсткого придушення протестів прихильників поваленого президента Мурсі, під час яких загинули кілька сотень людей, в країні запровадили надзвичайний стан. Діє комендантська година.

В країні оголосили триденну жалобу за 25 поліцейськими, які потрапили у засідку на Синайському півострові. Влада звинувачує у цьому ісламістів.

У неділю 36 активістів загинули при спробі втекти з-під конвою до в'язниці за межами Каїра.

У зіткненнях в Єгипті, які почалися минулої середи, загинуло близько 900 людей, серед яких близько сотні солдат та поліцейських.

Сотні активістів руху "Брати-мусульмани" затримані по всій країні.

Лідер руху Мохаммед Баді переховувався. За кілька днів до його затримання син Баді Аммар загинув у сутичках на площі Рамзеса В Каїрі.

Кореспонденти ВВС передають, що арешт Мохаммеда Баді лише посилить розкол в країні.

У середу відбудеться засідання міністрів закордонних справ Європейського союзу, на якому можуть ухвалити рішення про припинення надання багатомільярдної допомоги Єгипту.

Тим часом прокурори ще на 15 днів подовжили термін утримання поваленого президента Мурсі. Його звинувачують у застосуванні сили проти протестувальників біля президентського палацу у грудні минулого року.

Водночас адвокат іншого колишнього президента, Хосні Мубарака, заявив ВВС, що він сподівається, що впродовж двох наступних днів його підопічного можуть звільнити.

Мубарака звинувачують у корупції та насильстві проти повстанців у 2011, що призвело до його поваленням.

У Єгипті говорять, хоча поки що лише на рівні чуток, що звільнення Мубарака може означати, що військові згортають перетворення, які почалися в країні після постання у 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «Лідера "Братів-мусульман" заарештували у Каїрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути