неділя, 16 вересня 2012 23:50

У Донецьку побили "радикального" кандидата в народні депутати

Вчора, 15 вересня, близько 21.00 в Донецьку відбувся напад на кандидата в народні депутати Дмитра Верзілова. Зараз він знаходиться в першій міській лікарні Донецька у відділенні травматології.

"У мене струс головного мозку та забій ребра, є підозра на перелом, - розповів Дмитро Верзілов Gazeta.ua. - Я повертався із зустрічі з пенсіонерами Ленінського району, де проводжу передвиборчу роботу. Раніше погрожували по телефону, але я не надавав значення. Прямо переді мною на сходинках біля входу в під'їзд стояв чоловік з аркушем формату А 4, на якому було моє фото. Він не соромлячись звіряв мене з роздрукуванням з інтернету. Другий високий стояв збоку, біля крамнички. Перший звірив мене з портретом і відразу штовхнув назад. Другий зробив підніжку. Я впав. Лежачого мене били головою об асфальт і ногами по тілу. По обличчю не били, били потилицею об асфальт, голова була в крові. Все сталося швидко. Той, що з фото, кричав: "Ти нарвався на серйозних людей. Нам сказали, щоб ти не з'являвся на очі кілька місяців"".

Дмитро Верзілов кандидат від Радикальної партії Олега Ляшка по одномандатному виборчому округу № 43. Округ включає Ленінський, Куйбишевський і частини Кіровського району Донецька.

 

Це другий напад на Верзілова за півроку. 5 березня він був побитий біля під'їзду іншими невідомими. По колишньому нападу порушено кримінальну справу, але результатів вона не принесла.23-річний Дмитро Верзілов відомий у Донецьку тим, що об'єднав і очолив в "Союзі ошуканих вкладників" близько тисячі стариків, постраждалих від різних кредитних спілок. Він регулярно пікетував органи влади, міліцію та прокуратуру. Виграв суд у мера з приводу незаконного підвищення тарифу на обслуговування будинків і прибудинкових територій.

Перший напад потерпілий пов'язує зі своєю громадською діяльністю. Весь день 5 березня Верзілова тримали на допиті в обласній прокуратурі, а по шляху звідти на нього вчинили напад. Особисто прокурор області підписав постанову про порушення кримінальної справи на самого Дмитра за фактом бійки під час мітингу з вилами в Донецькій облдержадміністрації. Той інцидент мав місце 28 листопада 2011 року. На думку прокурора, прориваючись у будинок облдержадміністрації, Верзілов побив трьох працівників міліції.

"Кримінальну справу за фактом нападу на мене в березні порушили для годиться, аби прозвітувати перед громадськістю, а мене по ньому навіть не опитували, так що винних не шукали", - говорить Верзілов.

Нинішній напад кандидат в народні депутати пов'язує вже з політичною боротьбою.

"Серйозною людиною, якій я можу заважати в даний момент, може бути тільки Валентин Ландик, це мій головний конкурент по округу № 43. Він раніше бив даішників зі своїм охоронцем, а його племінник побив дівчину в Луганську, тому я думаю: це в його стилі, - говорить Верзілов.

Валентина Ландика в народні депутати по округу № 43 висунула Партія регіонів. В окрузі зареєструвалося найбільша кількість кандидатів по Донецькій області - 17. Десять з них вважаються технічними.Верзілов так само є помічником нардепа Олега Ляшка.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку побили "радикального" кандидата в народні депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути