пʼятниця, 18 лютого 2022 11:46

У День єднання місцеві ради виділили на тероборону 160 млн грн, найбільше - Полтавщина

У День єднання місцеві ради виділили на тероборону 160 млн грн, найбільше - Полтавщина
Хто та скільки дав грошей на територіальну оборону?

На позачергових сесіях обласних рад, що відбулися до Дня єднання, загалом у країні на розвиток сил територіальної оборони було виділено близько 160 млн. грн. Найбільше коштів виділено у Полтавській, Запорізькій, Одеській та Чернігівській областях

Про це свідчать дані, оприлюднені обласними радами за підсумками проведення позачергових сесій.

Кошти на розвиток територіальної оборони переважно виділялися з обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад, і вони будуть спрямовані переважно на облаштування місць дислокації загонів ТО. Щодо забезпечення цих загонів формою, засобами зв'язку та індивідуального бронезахисту, то ці потреби нового роду військ поступово обіцяє забезпечити Міністерство оборони.

З усіх областей України найбільше коштів на тероборону виділили на Полтавщині. Так, з обласного бюджету Полтавщини на потреби ТО виділено 20 млн. гривень, ще 25,4 млн. виділили із бюджетів територіальних громад. Таким чином, загалом Полтавщина витратить на територіальну оборону 45,4 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася покрокова інструкція зі вступу до лав Тероборони

Також серед лідерів за обсягами коштів, виділених на потреби ТО: Запорізька область – 30,5 млн грн (на 4 роки), Одеська та Чернігівська області, які виділили по 10 млн грн. Решта регіонів країни на своїх сесіях обласних рад направила на потреби тероборони від 2 до 8 млн грн.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін на брифінгу повідомив, що гроші, які виділила Полтавщина, спрямують на купівлю позашляховиків для кожного батальйону ТО в області, обладнання та ремонт приміщень.

"Ключеве завдання тероборони – запобігти зовнішній агресії. Наш ворог має знати, що в кожному місті, селі, селищі його зустріне потужний опір", - зазначив т.в.о. голови Полтавської ОДА.

Нагадаємо, з цього року набув чинності закон "Про основи національного спротиву". Згідно з ним, Сили територіальної оборони ЗСУ відіграють провідну роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України. До підходу регулярної армії саме сили ТО захищають місто, село, об'єкт критичної інфраструктури. У штаті мирного часу є професійні військові. Під час війни чи надзвичайної ситуації призиваються резервісти. Це ті, хто записався в тероборону і кілька разів на рік проходить навчання, в інший час - працює на своїй звичайній роботі.

Зараз ви читаєте новину «У День єднання місцеві ради виділили на тероборону 160 млн грн, найбільше - Полтавщина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути