середа, 06 червня 2012 15:29

У БЮТі заперечують, що через мову хотіли вигнати Кожем'якіна

У БЮТі заперечують, що через мову хотіли вигнати Кожем'якіна
Сергій Сас розповів, як опозиція зірвала плани ПР щодо мови. Фото: www.ukrinform.ua

На засіданні фракції БЮТ-"Батьківщина" мова про відставку голови Андрія Кожем'якіна не йшла.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Сергій Сас.

Раніше з'явилася інформація про те, що у фракції вимагали відставки Кожем'якіна через неспроможність опозиції зірвати голосування "мовного" законопроекту. За інформацією джерел, таку ініціативу висловив нардеп Юрій Одарченко. У свою чергу, Кожем'якін начебто відповів, що напише заяву, тільки якщо недовіру йому висловить вся фракція, або в разі відповідного рішення Юлії Тимошенко або Олександра Турчинова.

"Я можу тільки сказати одне: вчора на засіданні фракції відбулося обговорення ситуації, яка мала місце в парламенті під час прийняття у першому читанні закону про мову. Обговорення, зрозуміло, відбувалося жваво, конструктивно", - запевнив Сас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" заперечують будь-які домовленості з опозицією по "мовному" закону

"Бютівець" додав: "Вчора на засіданні фракції не звучало питань щодо зміни, переобрання, відкликання іншого голова фракції".

Тим часом спікер Володимир Литвин заявив, що голосування за мовний закон "регіоналів" у першому читання було результатом домовленностей між депутатами від опозиції та більшості.

Сас заперечив, що була якась домовленість. За словами нардепа, опозиції навіть вдалося зірвати плани Партії регіонів проголосувати за цей законопроект не тільки в першому читанні, а й вцілому.

"У мене позиція тут однозначна: жодною домовленості з більшістю стосовно голосування про закон про мови не було. Є інша ситуація, яка, можливо, не є популярною сьогодні. Це моя особиста думка: ми зірвали певні плани більшості щодо цього законопроекту", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції розповіли, як її хитро обдурив Литвин

Нардеп додав: "Я думаю, що їхній сценарій передбачав трохи іншу процедуру і я не виключаю, що з можливістю прийняття закону вцілому, якби були зафіксовані якісь заворушення місцевого значення, чи традиційні мордобої у сесійній залі. У такому випадку і Володимир Михайлович (Спікер Володимир Литвин — ред.) скористався б можливістю під тиском поставити цей законопроект на голосування у першому читанні і в цілому. Така вірогідність не може бути виключена".

За словами "бютівця", саме для цього було ПР привела під будівлю парламенту людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг був чистою провокацією, а проливати кров варто тільки за перемогу — Капранов

"Зірвано було плани партії влади, яка підтягла десятки тисяч людей, яким створювалася зелена вулиця з правоохоронців: їх охороняли, супроводжували, доставляли до Верховної Ради. На відміну від тих, хто прийшов захищати рідну мову, яких не пускали, били, проти яких застосовували сльозогінний газ і т.д. Тобто, їм місце біля Верховної Ради не зайшлося. Це є правдою вчорашнього дня", - підкреслив Сас.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі заперечують, що через мову хотіли вигнати Кожем'якіна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути