середа, 06 червня 2012 05:21

"Мовний законопроект" покликаний нарешті урегулювати хаос - Ківалов

"Мовний законопроект" покликаний нарешті урегулювати хаос - Ківалов
Фото: tsn.ua

Народний депутат України від Партії регіонів, співавтор законопроекту про мови Сергій Ківалов заявив, що опозиційні політики зібралися на "війну" проти порядку і прав людини. Про це він сказав вчора, коментуючи заяви представників опозиції з приводу прийняття в першому читанні законопроекту про мови.

"Не перестаєш дивуватися заявам опозиційних політиків. Ось одне з них: "Ми програли бій, але війну виграємо". Причому об'єктом войовничої риторики обране вельми чутливе для України мовне питання і його давно назріле законодавче врегулювання. Але за що бій? Проти кого війна?" - задається питанням політик, якого цитує прес-служба Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мета "мовного" закону — загострити ситуацію так, щоб можна було вводити надзвичайний стан — Попович

Ківалов зазначив, що мовне питання в Україні не врегульовано. Конституційна норма перекреслила Закон УРСР 1989 року, і можна вважати, що з 1996 року його не існує.

"Результат - 15 років хаосу, коли політики, що приходили до влади, забороняли дивитися фільми російською мовою або говорити російською в школах. Те ж саме щодо українців з румунськими, польськими, угорськими етнічними коренями", - сказав Ківалов.

На думку Ківалова, внесений ним законопроект пропонує цивілізоване, впорядковане вирішення основних мовних проблем на основі дотримання європейських стандартів прав людини в мовній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція щодня буде приводити людей на протест під Раду - Одарченко

Ківалов вважає, що в опозиції закликають на війну за збереження хаосу і безправ'я, проти порядку і прав людини. "Але найцікавіше - з ким опозиціонери зібралися воювати. За деякими статистичними даними, налічується до 15 мільйонів громадян України, які вважають рідною не українську, а якусь іншу мова. Це проти них і їхніх законних прав в опозиції пропонується йти на війну. Попутно пропонується розв'язати війну з українцями, що живуть в Росії, Румунії, Польщі, Угорщині та інших суміжних країнах, що мають в Україні великі діаспори. Адже як ми будемо захищати права, наприклад, румунської меншини в Україні, так і в Румунії будуть захищати права українців. Виходить, нас кличуть на війну з власним народом і його правами? У європейській державі таке - неможливо", - заявив депутат.

Зараз ви читаєте новину «"Мовний законопроект" покликаний нарешті урегулювати хаос - Ківалов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути