вівторок, 24 квітня 2012 10:29

У "Батьківщині" засмутилися, що не змогли домовитися із Кличком

У "Батьківщині" засмутилися, що не змогли домовитися із Кличком
Олександр Турчинов впевнений, що третьої сили бути не може. Фото: byut.com.ua

У "Батьківщині" засмутилися, що Віталій Кличко не приєднався до єдиної опозиції, але все ще закликають його визначитися.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Мої колеги і я засмутилися, що серед тих, хто зробив свій вибір, хто об'єднався в межах опозиції, поки що немає партії "Удар" і Віталія Кличка. Дійсно, зараз час прийшов всім визначитися. Я не вірю в якісь ефемерні треті сили, які і не влада, і не опозиція. Або ти працюєш на "Регіони," як би ти не називався, і фактично ведеш країну до самоізоляції та постійної кризи, або ти об'єднуєшся в демократичну опозицію", - наголосив він.

Турчинов підкреслив, що третього шляху для політичних сил на сьогодні немає: "Наше завдання - об'єднати всі реальні сили. Немає сьогодні третьої сили: або ти за європейський демократичний шлях, або ти за будь-яку форму авторитаризму, тоталітаризму, криміналу, який при владі. Іншого немає".

"І сьогодні і Віталію треба буде зробити цей вибір", - підкреслив заступник лідера партії "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через інтерв'ю Тимошенко "Свобода" вийде з КОДу?

Відповідаючи на уточнююче запитання, скільки часу ще є у Кличка, аби визначитися зі своєю позицією, Турчинов сказав: "Безумовно, ми би хотіли, щоб все це було зроблено якомога швидше".

Водночас, політик наголосив, що опозиції, і, зокрема, партії "Батьківщина" готова підтримати Кличка на виборах мера Києва. "Сьогодні він себе репрезентував як одного із кандидатів на мера Києва. Це дуже відповідальна, дуже важлива посада. І ми вважаємо, що Віталій гідно може її займати. Безумовно, ми готові його підтримувати. Але і затягувати зі своїм рішенням теж не можна", - наголосив Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко допускає, що опозиція може програти на виборах

Він додав: "Ми нікого не вмовляємо. Але ми звертаємося і вважаємо, що особисті амбіції повинні сьогодні відійти у відповідальних політиків на другий план".

Турчинов також додав, що ще є час для підготовки списків по мажоритарним округам, але тільки до літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко очолюватиме власний партійний список

"До червня можна буде поставити крапку у питанні підготовки списків. Список треба оприлюднити до того, як він буде проголосований на з'їзді. І чим швидше це буде зроблено, це буде краще. І в першу чергу краще і для наших виборців, які зможуть визначитися", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" засмутилися, що не змогли домовитися із Кличком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути