понеділок, 27 березня 2017 12:54

В Авакова поділилися подробицями справи Вороненкова

В Авакова поділилися подробицями справи Вороненкова
"Якщо його не кінчать, ми його знайдемо" - Геращенко про спільника кілера. Фото: Sputnikipogrom

Слідчі розшукують спільника вбивці колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який втік з місця злочину в автомобілі Daewoo.

Про це розповів член колегії МВС, депутат Антон Геращенко в інтерв'ю "Новой газете".

"Йому хтось подзвонив і запропонував зустрітися об 11:30 ранку (Вороненкова вбили в 11:24. На 12:30 у нього була призначена зустріч з Пономарьовим. Близько 11:00 Вороненков повідомив йому, що ранкова зустріч відмінилася. - Ред.). Хтось, хто йому дуже важливий.

Номер (людини, із якою мав зустрітися. - Gazeta.ua) уже отриманий. Усе вивчають, але це таємниця слідства. Я припускаю, що йому зателефонував хтось, кого він знав у Росії. Ймовірніше, ця людина і була навідником кілера.

Щоб ви розуміли, цей Паршев не просто йшов вулицею і думав: "Чи не вбити мені Вороненкова?". Це була спланована серйозна операція, з групами прикриття і стеження. Ми знаємо, що його спільник у машині Daewoo поїхав, коли побачив, що Паршева застрелили. Ми його поки що не спіймали, але сподіваємося, що зловимо. Обов'язково буде і той, хто навів, - це співучасник. Усіх осіб, причетних до злочину, ми оголосимо в міжнародний розшук.

Ми займаємося його (навідника. - Gazeta.ua) розшуком. На камерах видно, що була машина, в якій кілер приїхав, і що потім вона рвонула. Вона встигла зникнути. Але якщо його не в'ють, ми його знайдемо", - розповів Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідству відомо, із ким перед убивством мав зустрітися Вороненков

23 березня Дениса Вороненкова вбили у Києві біля готелю "Прем'єр Палац". Він та екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов дали свідчення слідчим Генпрокуратури у справі екс-президента Віктора Януковича. У грудні 2016-го Вороненков отримав українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «В Авакова поділилися подробицями справи Вороненкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути