пʼятниця, 27 січня 2017 11:01

Стали відомі прізвища депутатів Держдуми, які "злили" Януковича

Стали відомі прізвища депутатів Держдуми, які "злили" Януковича
Денис Вороненков/112.ua

Свідчення у справі екс-президента Віктора Януковича слідчим Генпрокуратури дали екс-депутати Держдуми Денис Вороненков і Ілля Пономарьов.

Про це повідомляє "Комерсант".

Пономарьов зустрічався з українськими слідчими та головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом у грудні і січні. Він розповів про домовленості між Януковичем і керівництвом Росії. Його свідчення частково підтвердив і Вороненков.

За інформацією видання, Вороненков сам проявив ініціативу, вийшов на генпрокурора Юрія Луценка і дав свідчення у справі Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Януковичем буде "на екранах всієї країни"

22 січня генеральний прокруор Юрій Луценко повідомив, що 2 депутатів Держдуми РФ дали свідчення щодо вторгнення Росії на територію Україну у рамках справи екс-президента Віктора Януковича.

28 листопада генпрокурор Юрій Луценко зачитав Януковичу підозру. Тоді екс-президент перебував у російському Ростові-на-Дону. Він виступав у суді через скайп як свідок.

Януковича підозрюють у тому, що 1 березня 2014 року в Росії він закликав тамтешнього президента Володимира Путіна ввести збройні сили на територію України. Внаслідок цього Україна зазнала збитків на понад 1,08 трлн грн. Справу розслідує Головна військова прокуратура.

У мережу потрапив лист з проханням Януковича до Путіна ввести війська в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі прізвища депутатів Держдуми, які "злили" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути