вівторок, 09 квітня 2013 14:18

В АП впевнені, що звільненням Луценка створили належну атмосферу для Угоди з ЄС

В АП впевнені, що звільненням Луценка створили належну атмосферу для Угоди з ЄС
На Банковій пояснили, що помилували Луценка заради підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Фото: file.liga.net

Останні дії влади, в тому числі за рішенням питань "вибіркового правосуддя", створюють належну атмосферу для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Таку думку озвучив радник президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук на брифінгу у вівторок у Києві.

"Вважаю, що останні події і заходи, які були здійснені усіма гілками української влади в усіх сферах як внутрішнього життя, так і у взаєминах з ЄС, у тому числі у вирішенні деяких питань так званого "вибіркового правосуддя", свідчить про серйозний прогрес щодо створення належної політичної атмосфери", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман про помилування Тимошенко: Я вірю в милосердя президента

"Заради досягнення нашої основної ціни - підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту "Східне партнерство" у листопаді цього року", - сказав чиновник.

В. о. директора департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс заявив, що указ президента Віктора Януковича про помилування засуджених, у тому числі екс-глави МВС Юрія Луценка, було видано в рамках декриміналізації та гуманізації українського законодавства.

За його словами, указ слід розглядати в "широкому контексті впровадження визначених президентом і урядом України економічних і соціальних реформ".

Ці реформи, за інформацією МЗС, передбачені в порядку денному асоціації Україна-ЄС і стосуються реформування системи правосуддя, виборчого законодавства та реалізації інших першочергових заходів щодо інтеграції України до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «В АП впевнені, що звільненням Луценка створили належну атмосферу для Угоди з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути