Ексклюзиви
вівторок, 09 квітня 2013 09:35

Омбудсмен не збирається допомагати Тимошенко

Омбудсмен не збирається допомагати Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: ukrgazeta.com

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що не має наміру звертатися до президента з клопотанням про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це вона сказала газеті "Комерсант-Україна".

Захисники Тимошенко вважають, що проблема їх підзахисної повинна бути вирішена президентом Віктором Януковичем. "Враховуючи помилування Юрія Луценка, представники захисту Юлії Тимошенко звертаються до президента з проханням про звільнення екс-прем'єра", - заявив учора один з її захисників, народний депутат Андрій Кожем'якін.

Втім, запропонований захистом варіант звільнення екс-прем'єра за посередництва уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявився нездійсненний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман про помилування Тимошенко: Я вірю в милосердя президента

Омбудсмен заявила, що не збирається подавати клопотання про помилування Юлії Тимошенко. "У справі Юрія Луценка ми дочекалися моменту, коли всі національні засоби захисту були вичерпані, і тільки після цього уповноважений з прав людини прийняв рішення звернутися до президента про помилування", - пояснила Лутковська.

"Ситуація з Юлією Тимошенко дещо інша: у неї ще дві справи, які розглядають у судах, відповідно, ще не всі національні засоби захисту вичерпані, і говорити про процедуру помилування - передчасно", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Януковичу могли пригрозити ударам по його фінансам" - експерт про звільнення Луценка

Шанси на те, що помилування колишнього прем'єра стане наслідком звернення зарубіжних лідерів, також мінімальні - європейські політики зізнаються, що не отримували позитивних сигналів Києва про таку можливість.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмен не збирається допомагати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути