неділя, 06 травня 2012 10:53

В Ялті Президент Польщі вкаже Януковичу на проблеми України

В Ялті Президент Польщі вкаже Януковичу на проблеми України
За словами Коморовського, бойкот європейських лідерів "не вирішує жодних важливих з точки зору Польщі проблем". Фото: radiosvoboda.org

Президент Польщі Броніслав Коморовський підтвердив, що приїде до Ялти на саміт лідерів країн Центральної Європи.

Про це він сказав журналістам у Словаччині, де брав участь у зустрічі керівників держав Вишеградської групи – Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Таку заяву польський президент зробив повторно та потри те, що від участі в ялтинській зустрічі, запланованій на 11-12 травня, відмовилися президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Хорватії, Словенії, Естонії, Австрії, Італії та інших країн – всього понад десяти.

Декотрі з них пояснили свою відмову протестом проти ставлення української влади до ув'язненої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ялта може стати доброю нагодою для того, щоб підказати українській стороні, аби вона вирішила внутрішні проблеми", - сказав польський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо Януковича запросять на відкриття Євро у Варшаву, то туди ніхто не приїде"

За його словами, від цього залежить не лише імідж України, а й перспектива ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Таким чином пан Коморовський відкинув будь-який бойкот України з боку офіційної Варшави – ні під час саміту, ні під час матчів Євро-2012, каже наш польський кореспондент Петро Куспись.

Коментуючи заклики про бойкот футбольної першості в Україні, Броніслав Коморовський сказав, що такі дії з боку європейських лідерів, зокрема Європейської Комісії, "не вирішують жодних важливих з точки зору Польщі проблем".

За даними українського МЗС, окрім польського президента, свою участь у ялтинському саміті підтвердили президенти Словаччини та Молдови.

Зараз ви читаєте новину «В Ялті Президент Польщі вкаже Януковичу на проблеми України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути