Ексклюзиви
субота, 05 травня 2012 12:12

Янукович копає собі політичну могилу - Gazeta Wyborcza

Янукович копає собі політичну могилу - Gazeta Wyborcza
Адам Міхнік Фото: lb.ua

Президент України Віктор Янукович "копає собі політичну могилу". Про це написав відомий польський дисидент, головний редактор одного з найпопулярніших видань Gazeta Wyborcza Адам Міхнік.

Зокрема, він закликає українську владу звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко. За словами Міхніка, "політик, який руйнує імідж власної країни в очах світу і, всупереч волі значної частини власного народу, в політичних суперечках замість сили аргументу використовує аргумент сили, копає собі політичну могилу. Більше того, він ображає власний народ. Український народ цього не заслуговує".

Він зазначив, що Польща як співорганізатор Євро-2012 не може бойкотувати чемпіонат в Україні, однак закликав поляків висловити протест, підписавшись під закликом звільнити Тимошенко.

"Ми, поляки, добре розуміємо президента ФРН Йоахима Гаука, який не хоче подати руку президенту Януковичу, який знущається над лідером найбільшої опозиційної партії", - написав Міхнік.

На переконання редактора видання, українці повинні відчути підтримку поляками свобод в Україні.

"Цього вимагає польська традиція, польська гідність і польські державні інтереси. Закликаємо президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко", - йдеться у заклику редактора газети.

Зараз ви читаєте новину «Янукович копає собі політичну могилу - Gazeta Wyborcza». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути