вівторок, 27 березня 2018 12:50

В аграрному крилі "Самопомочі" лобіюють інтереси друзів Путіна - політолог

В аграрному крилі "Самопомочі" лобіюють інтереси друзів Путіна - політолог
Політолог Вадим Карасьов заявив, що член комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошниченко лобіює інтереси російського олігарха. Фото: Укрінформ

Народний депутат, член фракції об'єднання "Самопоміч", член комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошниченко лобіює інтереси російського олігарха, власника агрохімічного холдингу "Акрон" В'ячеслава Моше Кантора.

Про це в коментарі виданню "Глобаліст" заявив політолог Вадим Карасьов.

За інформацією експерта, Іван Мірошниченко, зокрема, намагається домовитися про перемоги в тендерах фірм-посередників, що діють в інтересах "Акрона" - найбільшого російського виробника добрив.

"Член земельного комітету від "Самопомочі" Іван Мірошниченко отримав від російського "Акрона" велику суму за сприяння в організації просування інтересів холдингу на українському ринку калійних добрив, який в подальшому російська компанія планує захопити повністю", - заявив Карасьов.

Політолог також зазначив, що, за наявною у нього інформацією, Мірошниченко підтримує прямий зв'язок з власником концерну "Акрон" В'ячеславом Кантором, який 2017 року отримав орден "Знак пошани" з рук російського президента Володимира Путіна.

"Мають місце погано приховувані факти прямих безпосередніх контактів між Мірошниченком та Кантором. Відомо, що вони зустрічалися на території Швейцарії, куди Мірошниченко вилетів чартерним рейсом з аеропорту "Київ", що підтверджується даними Державної прикордонної служби", - підкреслив експерт.

При цьому, за словами Карасьова, сам по собі факт наявності зв'язків з російськими олігархами не є злочином, але викликає безліч запитань про морально-етичні якості Івана Мірошниченка, який в своїх публічних висловлюваннях декларує проукраїнські настрої.

"Я впевнений, що Мірошниченко найближчим часом повинен буде пояснити факти отримання коштів від "Акрона", які розкрилися. При цьому, незалежно від його публічної реакції, об'єднання "Самопоміч" понесе значні репутаційні втрати і змушене буде пояснити виборцям природу зв'язків Мірошниченка з пропутінськими олігархами" , - підсумував Карасьов.

Як відомо, Мірошниченко раніше виступив проти співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), заявивши, що якщо життєздатність країни залежатиме від результату переговорів з міжнародними кредиторами, то це вирок вищому керівництву держави.

Крім того, в лютому нинішнього року Мірошниченко спільно з іншими депутатами звернувся до міжнародних фінансових установ з проханням допомогти повернути експортний ПДВ для виробників олійних і технічних культур.

Зараз ви читаєте новину «В аграрному крилі "Самопомочі" лобіюють інтереси друзів Путіна - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути