четвер, 10 листопада 2016 10:57

Успішний 2015-й: третина депутатів купили авто, квартиру чи землю

Успішний 2015-й: третина депутатів купили авто, квартиру чи землю
rada.gov.ua

Третина народних депутатів протягом 2015 купили авто і нерухомість.

Про це повідомляють у Комітеті виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо після е-декларацій зняти недоторканність - половина в тюрму йде" - Парасюк

Із 423 депутатів 131 вказали у деклараціях, що вони або члени їхніх родин придбали минулого року автомобіль, квартиру чи земельну ділянку. У деклараціях 77 депутатів зазначили, що вони самі чи їхні родини придбали автомобіль, 44 депутати повідомили про придбання квартир і 39 – земельних ділянок (деякі задекларували одразу кілька придбань).

Серед фракцій та груп, чиї представники найчастіше купували цінне майно, лідирують представники групи "Воля народу". Із 19 депутатів 11 (58%) 2015-го придбали автомобіль, квартиру чи земельну ділянку (5 депутатів вказали купівлю автомобіля, в деклараціях у 2 є квартири і у 3 – земельні ділянки, 1 зазначив придбання одночасно автівки, квартир і землі).

У фракції Радикальної партії Олега Ляшка також понад 50% депутатів (11 із 21 парламентаріїв фракції) протягом минулого року купили квартиру, землю або машину.

"Важливо, щоб цього року ми побачили в дії другий етап впровадження електронного декларування. Чиновники повинні пояснити, звідки вони взяли гроші на купівлю майна. У більшості випадків власниками є члени родин депутатів. На дружин, чоловіків, дітей оформлені 49% куплених минулого року автомобілів, 68% придбаних квартир та 64% земельних ділянок", - сказав експерт Денис Рибачок.

Найактивніше депутати оформлювали майно у жовтні-листопаді 2015 року.

"Це може бути пов'язано з бажанням встигнути "легалізувати" майно до початку запровадження електронного декларування. Адже саме восени минулого року стало зрозуміло, що антикорупційна реформа в частині декларування має великі шанси пройти через Верховну Раду", - пояснили в КВУ.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що декларації половини народних депутатів перевірять.

Зараз ви читаєте новину «Успішний 2015-й: третина депутатів купили авто, квартиру чи землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути