понеділок, 12 липня 2010 12:54

Усі міністри під загрозою звільнення - експерт

Усі міністри під загрозою звільнення - експерт

Штат Кабінету міністрів роздутий і потребує скорочення.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив науковий директор школи політичної аналітики Олексій Гарань.

"Питання скорочень воно очевидно є, тому що штат роздутий і очевидно, що скорочувати штат зокрема віце-прем"єрів необхідно. Інше питання, які будуть політичні наслідки цього...Наприклад пішов Семиноженко і питання хто буде його збалансовувати. Піде Тігіпко, хто прийде на його місце. Очевидно, ця посада має зберегтися, бо в іншому разі економікою буде керувати такий суперпрофесіонал як Цушко. Тому питання скорочень важливе, але важливе і те, що за тим буде стояти", - зауважив аналітик.

"Тут треба розрізняти технічну сторону питання і політику, яка за цим стоїть. З одного боку, наприклад Тігіпко має уособлювати реформаторські починання, але можливості його обмежені. Водночас,  податковий кодекс, на якому він поставив свій підпис є продуктом невисокої якості. Тому, опоненти Тігіпка матимуть прекрасний привід, щоб відправити його у відставку. З іншого боку, віце-прем"єр може розіграти свою відставку з тим, щоб предстати в ролі опозиції до влади", - сказав Гарань.

"І так само по інших питаннях, тому при прийнятті рішень будуть враховуватися і суперечності у ПР...Звичайно реформаторської роботи цього Кабміну не буде", - підкреслив Гарань.

Говорячи про можливих претендентів на виліт, Олексій Гарань зазначив, що у підвішеному стані зараз перебувають усі міністри.

"Називалося дуже багато прізвищ і зокрема людей, які не є професіоналами і людей, які виявилися неспроможними працювати. Наприклад той же Єжель...А та сама відставка Шуфрича. Вона була несподіваною, навіть для самих "регіоналів". Фактично всі міністри є підвішеними у цій ситуації, коли центр прийняття рішень знаходиться в одному місці і воля Януковича буде трасформуватися у підтримку коаліції", - резюмував політолог.

Нагадаємо, що минулого тижня у ЗМІ з"явилася інформація про те, що штат Кабміну буде суттєво скорочено. Зазначається, що свої посади можуть втратити половина віце-прем"єрів.

Зараз ви читаєте новину «Усі міністри під загрозою звільнення - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути