середа, 23 квітня 2008 09:28

Ющенку радять провести референдум, якщо політики не домовляться

Ющенку радять провести референдум, якщо політики не домовляться
Міністр юстиції Микола Оніщук, який входить у робочу групу Національної конституційної ради, радитиме президенту провести консультативний референдум щодо зміни Конституції, якщо політичні сили не знайдуть спільних підходів у цьому питанні.

Про це повідомляє прес-служба Мін"юсту.

Оніщук нагадав, що у середу, 23 квітня, за участю президента має відбутися засідання Національної конституційної ради, де буде розглянуто проект Концепції системного оновлення конституційного врегулювання суспільних відносин в Україні.

"Я впевнений, що українське суспільство не сприйме монополію влади з боку тієї чи іншої політичної сили. Має залишитися змішана, напівпрезидентська, форма правління з відповідною системою балансів у відносинах "президент – парламент – уряд", - сказав він.

На думку Оніщука, до теми парламентської республіки "можна буде повернутися тоді, коли рівень політичної і правової культури буде ґрунтуватися на усталених засадах верховенства права, демократії та народовладдя".

"Якщо політичним силам не вдасться знайти спільні підходи до конституційного реформування, тоді це питання має вирішити український народ", - сказав міністр.

"Я буду радити президенту провести консультативний референдум. На нього можуть бути винесені стратегічні питання щодо форми правління, повноважень президента, парламенту та уряду", - наголосив Оніщук, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку радять провести референдум, якщо політики не домовляться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути