Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 13:35

Ющенку порадили вчинити з Тимошенко так само, як Путін з Медведєвим

Команда президента Віктора Ющенка пробуватиме забезпечити другий термін перебування його на посаді глави держави або шляхом інституційних змін, або несподіваними політичними кроками.

Такий висновок з експертного опитування 25 провідних українських політологів і політичних експертів зробив глава правління Центру соціологічних і політичних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран у вівторок на прес-конференції в Києві.

На його думку, у команді президента Ющенка будуть намагатися забезпечити перебування його другий термін на посаді глави держави або шляхом конституційної реформи, або такими несподіваними політичними кроками, що зламають уже складені правила гри, наприклад розпуск парламенту або несподівані політичні союзи.

"Тільки такі кроки будуть давати шанси Ющенку бути переобраним на другий термін", - відзначив Таран.

Говорячи про результати опитування, він підкреслив, що експерти скептично ставляться до перспективи Ющенка бути обраним при нинішніх інституційних умовах.

Найбільші шанси Ющенка бути переобраним у другий раз на посаду президента 44% опитаних експертів бачать у тому, щоб він і його команда змогли домовитися про конституційну реформу, що обмежить повноваження президента.

Також, 28% опитаних експертів вважають, що оптимально для Ющенка не брати участі у виборах і не підтримувати жодного з ймовірних кандидатів.

По одному експерту вважають, що Ющенко має прийняти рішення про розпуск нинішнього складу парламенту і проведення одночасно парламентських і президентських виборів і взяти в них активну участь.

Ще один експерт вважає, що Ющенку доцільно підтримати на президентських виборах прем"єра Юлію Тимошенко з перспективою самому стати прем"єром (так званий російський зразок), або підтримати на виборах лідера Партії регіонів Віктора Януковича, також, з перспективою стати прем"єром, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ющенку порадили вчинити з Тимошенко так само, як Путін з Медведєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути