понеділок, 03 листопада 2008 12:50

Ющенку і Януковичу вигідне зниження рейтингу Тимошенко в умовах невизначеності

Директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що для Партії регіонів і президента України вигідна ситуація невизначеності з достроковими парламентськими виборами.

Таку думку він висловив на прес-конференції в понеділок, повідомляє Ліга.net.

За його словами, така невизначеність дозволяє давити на прем"єр-міністра Юлію Тимошенко.

Фесенко уточнив, що Партія регіонів і президентська сторона в умовах економічної кризи можуть використовувати передвиборчу невизначеність з метою зниження рейтингу Тимошенко.

"Їм вигідно зберігати ситуацію нестабільності", - пояснив він.

Разом з тим, політолог прогнозує, що з наступного пленарного тижня у Верховній Раді, швидше за все, почнуться нові переговори про створення коаліції в парламенті.

Цілком можливо, що такі переговори будуть вестися між Партією регіонів і БЮТ, - сказав він, додавши, що найбільш зацікавленою стороною в створенні будь-якої коаліції, а, отже, і в "закритті питання" дострокових виборів є БЮТ.

"Альтернативою достроковим виборам може бути тільки нова коаліція", - відзначив він.

Фесенко допускає, що дострокові парламентські вибори не відбудуться, і основна боротьба між політичними силами буде розгортатися за президентську посаду.

"Дострокові вибори пройдуть не раніше кінця січня або початку лютого... Не виключаю, що вибори не відбудуться", - відзначив він.

За його словами, те, що вибори відкладені, є заслугою не тільки Блоку Юлії Тимошенко, це ще і результат блокування виборчого процесу з боку самих ініціаторів дострокових виборів.

"Дострокові вибори - це рушниця, яка повинна вистрілити. Питання - коли вона вистрілить", - зазначив політолог.

Раніше президент Віктор Ющенко призупинив на невизначений час указ про проведення дострокових парламентських виборів, пояснивши цей крок необхідністю ухвалення низки законів, спрямованих на боротьбу з кризою і на фінансування виборів.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку і Януковичу вигідне зниження рейтингу Тимошенко в умовах невизначеності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути