Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 11:22

Ющенко звинуватив Москву в розвалі коаліції

Ющенко звинуватив Москву в розвалі коаліції

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що політична криза в Україні інспірована Москвою, але Київ не зійде зі шляху інтеграції з Євросоюзом та НАТО.

Про це він сказав в інтерв"ю британському діловому часопису "The Financial Times", який у числі за 5 вересня вміщує матеріал з назвою "Ющенко звинувачує Москву у розвалі коаліції", повідомляє "Бі-Бі-Сі".

У своєму інтерв"ю для "Financial Times" глава української держави зазначив, що власне Росія допомогла розпалити політичну кризу в Україні.

На запитання чи він має якісь тому підтвердження, Ющенко відповів, що його колишня соратниця Юлія Тимошенко мала певні переговори з, як зазначив український президент, "закордонними силами".

Розвал коаліції, як на Ющенка, – це не результат суто української діяльності.

"Танків на вулицях не буде"

Президент також додав, що Україна здійснила безповоротні кроки у напрямку побудови демократії і, на думку українського керівника, саме "демократичне" рішення нинішньої проблеми буде знайдено.

Ющенко назвав те, що відбувається нині на верхівці української політики, – битвою за владу. І з цієї битви Україна, на його думку, вийде ще сильнішою і загартованішою. "Танків на вулицях не буде", - передає "Бі-Бі-Сі".

Водночас, в інтерв"ю "FT" Ющенко наголосив, що, не зважаючи на колапс прозахідної коаліції, Україна таки докладатиме зусиль для просування до Європейського Союзу та НАТО.

На думку президента України, навіть коли і нову коаліцію буде створено за участі проросійських сил, підтримка європейської інтеграції України і надалі залишатиметься потужною.

Політична та бізнесова еліта України, яка стоїть за більшістю політичних сил країни, дедалі більше висловлює підтримку членству у Євросоюзі та до меншої міри у НАТО, передає "Бі-Бі-Сі".

Між тим, "Daily Times", вміщуючи коментар оглядача Кона Кохлина щодо намагань Росії і надто її прем"єра Володимира Путіна збудувати нову російську імперію, зазначає, що нині Москва "може втішитись тим, що присутність її війська у Грузії спровокувала глибокий політичний поділ у Києві, де українська прем"єр Юлія Тимошенко дістала звинувачення від президента Ющенка у союзі з проросійським лідером опозиції Януковичем".

Часопис підсумовує, що Москві не варто завжди розраховувати на військову потугу аби переробляти географічні кордони на свою користь.

"Іноді тут достатньо вмілої маніпуляції місцевими політиками, як власне нині і відбувається в Україні", - переказує "Бі-Бі-Сі".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко звинуватив Москву в розвалі коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути