понеділок, 21 липня 2008 20:18

Ющенко зупинив чинність ще двох постанов Тимошенко

Президент України Віктор Ющенко Указом N 643/2008 від 21 липня зупинив дію постанови Кабінету міністрів N558 від 18 червня 2008 року "Деякі питання державного управління у сфері міграційної політики" та одночасно звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо визначення конституційності прийнятого урядом документу.

Текст відповідного Указу розміщений на офіційному сайті глави держави.

В Указі йдеться, що Кабінет міністрів України з метою оптимізації системи державного управління у сфері міграції поклав на Міністерство внутрішніх справ України виконання функцій спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у справах міграції в межах, визначених законодавством про біженців, та з координації діяльності центральних органів виконавчої влади щодо забезпечення реалізації державної міграційної політики до законодавчого визначення протягом одного року питання, пов`язаного з утворенням відповідного центрального органу виконавчої влади.

Крім того, В.Ющенко вказує на те, що постановою Кабміну також перейменовано Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб у Державний департамент міграційної служби. Ще одним пунктом постанови до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України передано пункти тимчасового розміщення біженців; до складу Державного департаменту міграційної служби - органи міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, утворені відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 27 травня 2004 року N700.

"Постанову N558 видано Кабінетом міністрів України всупереч положенням Конституції України", - вважає Президент.


Також Віктор Ющенко Указом N 639/2008 від 21 липня 2008 року вдруге зупинив дію постанови Кабінету Міністрів України N394 від 17 квітня 2008 року, якою затверджено Порядок проведення у 2008 році земельних аукціонів та надано доручення окремим центральним органам виконавчої влади вчинити відповідні дії для забезпечення проведення таких аукціонів.

Текст відповідного Указу розміщений на офіційному сайті глави держави.

"Зазначену постанову видано Кабінетом Міністрів України всупереч Конституції України", - вважає Президент, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зупинив чинність ще двох постанов Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути