пʼятниця, 26 березня 2010 16:36

Ющенко знає, чого хоче Росія в обмін на здешевлення газу

Ющенко знає, чого хоче Росія в обмін на здешевлення газу

Віктор Ющенко вважає, що Росія вимагатиме за зниження ціни на газ створення союзної держави чи принаймні приєднання до Митного союзу.

Таку думку він висловив, коментуючи результати переговорів з газових питань у Москві.

Ющенко нагадав, що до цього призвели "капітулятивні" контракти, підписані Юлією Тимошенко.

"Нинішній владі не вдалося знайти аргументів, які переважили би спадщину угод від 19 січня минулого року, укладених урядом Тимошенко", - так прокоментував Ющенко.

"Чільні представники російської влади відверто говорять про те, що їх влаштовують угоди, досягнуті з урядом Тимошенко. Вони настільки вигідні для російської сторони, що для їх перегляду бракує навіть здачі українських економічних інтересів, на яку була готова нинішня влада – створення консорціуму з управління українською ГТС чи допуск "Газпрому" на внутрішній ринок", - додав він.

"Російська сторона сьогодні практично вимагає за зниження ціни на газ - створення союзної держави чи принаймні приєднання до Митного союзу з Росією", - наголошує Ющенко.

Разом із тим, він закликав нинішню владу не торгувати українськими інтересами, а скористатися здобутками, отриманими в часи його президентства.

Зокрема, йдеться про виконання Брюссельського меморандуму з ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи і розвитку Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору як механізму контролю за цивілізованим транспортуванням енергоносіїв до Європи, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко знає, чого хоче Росія в обмін на здешевлення газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути