пʼятниця, 14 листопада 2008 09:18

Ющенко зізнався, що з Москвою є певні проблеми

Ющенко зізнався, що з Москвою є певні проблеми

Президент України Віктор Ющенко визнає наявність низки невирішених поки питань між Києвом і Москвою.

"Так, у нас є деякі питання, над якими ми зараз працюємо. Це і перебування Чорноморського флоту РФ на території України, і врегулювання лінії морського кордону, і деякі інші теми, які обговорюватимуться на засіданнях спільної Міждержавної комісії", - сказав Ющенко в інтерв"ю азербайджанській газеті "Эхо".

"Упевнений, ми знайдемо виходи з цих ситуацій. Як президент України я приділяю особливу увагу відносинам з Росією і дотримуюся максимально конструктивних підходів при вирішенні двосторонніх питань. Україна завжди виходить з необхідності будувати прагматичні, прогнозовані, рівноправні і взаємовигідні відносини з Росією", - відзначив глава держави.

"Ми налаштовані вирішувати всі питання українсько-російських відносин на безконфліктній основі, з чітким дотриманням своїх національних інтересів. Подальший прогрес в українсько-російському діалозі значною мірою залежатиме від можливості наших стратегічних партнерів в Москві сприймати Україну такою, якою вона є в новій реалії, і готовності вести продуктивний діалог по першочергових двосторонніх питаннях", - сказав Ющенко.

Коментуючи прогнози окремих незалежних аналітиків, які обіцяють мало не повномасштабну війну Росії і України, Ющенко назвав це "великим перебільшенням реальної ситуації".

"Що стосується Криму, то сепаратистські тенденції тут достатньо умовні, штучні - вони виникають на підставі невирішених соціально-економічних питань в автономії. Інше питання, і це викликає значний неспокій, що значною мірою сепаратистські тенденції підігріваються тут ззовні, при безпосередній участі громадян Росії, часто високопоставлених. Це питання, на яке ми повинні знайти адекватну відповідь, і запевняю вас, що її знайдемо", - заявив Ющенко, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зізнався, що з Москвою є певні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути