середа, 13 серпня 2008 15:33

Ющенко затвердив порядок перетину кордону кораблями і літаками ЧФ - указ

Президент України Віктор Ющенко затвердив своїм указом рішення Ради національної безпеки і оборони від 13 серпня 2008 р. "Питання перетину державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями (судами забезпечення) і літальними апаратами Чорноморського флоту Російської Федерації, що знаходиться на території України".

Текст указу і рішення РНБО оприлюднене на офіційному сайті глави держави в середу.

У рішенні РНБО, введеному в дію указом глави держави, зокрема, наголошується, що "спрощений режим перетину державного кордону України для Чорноморського флоту Російської Федерації дає можливість російській стороні фактично безконтрольно перетинати кордон, пересуватися територіальними водами України...без узгодження з компетентними органами України".

Відсутність належного механізму контролю діяльності ЧФ на території України, як говориться в указі, "несе потенційні загрози національній безпеці країни, особливо у разі використання військових формувань ЧФ РФ проти третіх держав".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко затвердив порядок перетину кордону кораблями і літаками ЧФ - указ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути