вівторок, 16 жовтня 2012 22:12

Ющенко визнав свої помилки

Ющенко визнав свої помилки
Віктор Ющенко пояснив, чому вразлива демократія. Фото: chitay.net

Колишній президент України, лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко не хоче, щоб між ним та українською нацією залишились якісь непорозуміння.

Про це політик заявив у фільмі "Наша Україна". Віктор Ющенко. Захисти Україну", продемонстрованого в ефірі Першого Національного телеканалу.

Зокрема, екс-глава держави згадав про президентські вибори 2004 року.

"Хтось говорить, що Майдан був технологією. Це говорять ті, хто не вірить у силу та дух свого народу. Українці — велика нація. У 2004 році вона довела, що стала вище за своїх пострадянських вождів", - наголосив Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виявилось, що Ющенка треба захищати і перед тими фігурами, які були на трибуні" - Сверстюк

За його словами, українці вийшли на Майдан, щоб довести, що вони не примітивні.

"В Україні здійнявся вітер свободи. Майдан — це те, чим ми повинні пишатись, бо це був перший крок до того, щоб мільйони людей могли говорити: "Я гордий, що я українець", - підкреслив політик.

Він зауважив, що тоді перемога була здобута не за сирійським, єгипетським чи туніським варіантом, і "тим більше не за варіантом російським".

Разом з тим, Ющенко визнав, що у тому, що відбувається сьогодні в Україні, присутні наслідки й його помилок.

"Не хочу, щоб між мною та українською нацією залишилось щось недоказаним. Я завжди поважав демократію. Але демократія вразлива тим, що дає авторитаризму інструмент чесно здобути владу", - пояснив "нашоукраїнець".

Він додав, що протягом п'яти років його президентства влада не завжди знаходила внутрішню консолідацію і чимало часу витратила на чвари і зради.

"Унаслідок цього продуктивність наших зусиль знизилась. Чи є в цьому моя відповідальність як президента? Переконаний, що є", - сказав Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Ющенко: "Наша Україна" відроджується. Ми претендуємо на парламентську партію"

За його словами, на Майдані багато хто мав бажання стати другом президента Віктора Ющенка, щоб отримати владу.

"Але мало хто щиро прагнув бути соратником Віктора Ющенка, щоб втілювати національні цінності, погляди, переконання, які підтримали мільйони громадян", - зауважив екс-глава держави.

Крім того, політик наголосив, що його влада втратила багато можливостей через серію кадрових помилок.

"Я з легким серцем делегував значні повноваження прем'єр-міністру і щиро довіряв своїй команді втілення курсу змін. Я вірив у правильність цього курсу і цих людей. Але "любі друзі" прийшли у влади не за тим, щоб змінити Україну, а щоб покращити свої бізнесові справи або політичну кар'єру", - пояснив Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко визнав свої помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути