вівторок, 11 березня 2008 15:24

Ющенко виручив Тимошенко з газом

Президент центру соцдосліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що загострення політичної ситуації в Україні пов"язане із газовою темою.

Він переконаний, що уряд намагався перерозподілити газовий ринок, оскільки він приносить швидкий прибуток, і кожен уряд прагне контролювати найприбутковіший сектор економіки. Але, на його думку, Кабмін не мав чіткого плану побудови нової позитивної схеми постачань газу, на яку б погодилась і Росія.

Єрмолаєв переконаний, що у цій ситуації дипломатичну роль зіграв Президент України, зупинивши внутрішні газові протистояння, які могли б перетворитися на економічні.

Політолог також впевнений, що основною проблемою вітчизняної політики є значна ількість депутатів у ВР, які здають картки для голосування і виконують чужу волю.

Єрмолаєв також зазначив, що проблема зняття недоторканності з депутатів зачипає проблеми статусу. На його думку, необхідно зберегти статус депутата, який надає йому ексклюзивне право доступу до інформації та її оприлюднення, а також певний степінь захисту у спілкуванні з правоохоронними органами, а ось процедуру притягнення до відповідальності за адміністративні та кримінальні правопорушення слід упросити, тоді депутат, який порушив закон, відповідатиме за це як і будь-який громадянин, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко виручив Тимошенко з газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути