понеділок, 07 вересня 2009 09:45

Ющенко у Польщі відкриє пам"ятник жертвам Голодомору

Ющенко у Польщі відкриє пам"ятник жертвам Голодомору
Президент України Віктор Ющенко 7-8 вересня здійснить державний візит до Республіки Польща.

Як повідомили у Головній службі інформаційної політики Секретаріату Президента, візит відбудеться на запрошення глави Польської держави Лєха Качинського.

Програма візиту передбачає переговори державних делегацій під головуванням Президентів двох країн, перемовини з головою Ради Міністрів РП, зустріч з маршалом Сейму. Також глава Української держави покладе квіти до Могили Невідомого солдата.

Важливими складовими візиту стануть: відкриття пам"ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років на Вольському кладовищі в Варшаві, а також зустріч Ющенка з представниками місцевої влади та української громади в м. Перемишль. Там же Президент візьме участь у церемонії передачі місцевій українській громаді приміщення Українського дому.

Планується, що під час переговорів з вищими посадовцями Польщі сторони обговорять весь спектр тем українсько-польського співробітництва. Йдеться про питання глобальної, європейської і регіональної безпеки та стабільності; взаємодію у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України; економічне, фінансове, транскордонне, регіональне співробітництво двох країн; співпрацю в підготовці до проведення Євро-2012, а також у гуманітарних, освітніх та інших питаннях. У ході переговорів Президент має намір окремо наголосити на необхідності активізації спільних зусиль у процесі українсько-польського єднання та примирення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко у Польщі відкриє пам"ятник жертвам Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути