пʼятниця, 27 листопада 2009 16:52

Ющенко у Донецьку згадав про педофілів з Ради

Ющенко у Донецьку згадав про педофілів з Ради

На президентських виборах громадяни вибирають людину, яка відстоюватиме їхню систему цінностей.

Про це глава держави Віктор Ющенко сказав сьогодні в Донецьку, виступаючи на форумі Конгресу української інтелігенції.

"17 січня – це не питання осіб, не питання вибору, кого з тих політиків, які висять на плакатах у вас вздовж доріг, обирати, обирати слід систему цінностей", - заявив Ющенко. При цьому додав, що "треба бути твердо переконаним у своїй системі цінностей, у своїй ідеології, і потім через це вибирати ту людину, яка зможе вашу ідеологію провести на державному рівні".

Президент розкритикував нинішню виборчу систему в Україні. Він пояснив, що в результаті пропорційної системи виборів виборці не знають, кого вони вибирають після п`ятого номера в партійних списках. Ющенко зазначив, що в деяких політичних силах є люди, котрі мають судимості.

"В українському парламенті, даруйте, є педофіли, є люди, які вбили людей. І ми сумніваємося, що таким чином сформована влада відстоюватиме українські інтереси, дбатиме про українську мову, боротиметься з корупцією, формуватиме безпеку і проводитиме європейську інтеграцію. Очевидно, це не так", - констатував Ющенко.

У той же час президент не винить у цьому людей, які мали судимість, а винить у цьому систему, яка дає можливість таким людям перебувати при владі.

"Моє глибоке переконання – винна система", - сказав він. Саме тому Ющенко вважає, що сьогодні "криміналізуєтся політика, і це очевидно, адже вона не має прозорості і не має відвертості".

Ющенко закликав реформувати Конституцію, щоб змінити систему виборів влади в країні.

"Як діяти в такій ситуації? Що каже президент Ющенко – не стійте на колінах і не просіть у них (парламентаріїв), щоб вони відмінили депутатську недоторканність, вони ніколи цього не зроблять. Я закликаю: ви повинні зробити реформу Конституції", - підкреслив президент.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Ющенко у Донецьку згадав про педофілів з Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути