Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 08:19

Ющенко розповів, як Наливайченко і Огризко боролися з мафією за "Фаїну"

Ющенко розповів, як Наливайченко і Огризко боролися з мафією за "Фаїну"

Президент України Віктор Ющенко високо оцінює роль Служба зовнішньої розвідки, Міністерства закордонних справ й Служби безпеки України у справі визволення українських членів екіпажу судна "Фаїна", а також дякує за сприяння власнику корабля.

Про це глава держави заявив в інтерв"ю телеканалу ICTV.

"Проблема ускладнилась тим, що на рівні переговорів між державами це питання не можна було вирішувати, тому що умови сторони, яка захопила наших хлопців (а це сторона, яка не підпорядковується державному управлінню), – це мафія. Це мафія, яка жива за іншими законами", – розповів Президент.

"Ми чотири рази за різними варіантами організовували з нуля ці переговори. Перший варіант відпрацювали на рівні власника, СБУ, служба зовнішньої розвідки, плюс певний контрагент – не вдався план. На одному із етапів він зірвався", - сказав Ющенко.

"Зорганізували другий, де звузили коло переговірників. Він не вдався. Я думаю, що ви пам"ятаєте - дискусія починалася з 30 млн. доларів, потім 25-20 млн., потім опустили до 7 млн., потім опустили до 2,5-3 млн.", - нагадав голова держави.

"Потім був третій варіант, де, чесно можу сказати, ми зіткнулися просто з міжнародною мафією. Не мафією певної країни, а міжнародною мафією", - зазначив Ющенко.

Крім того, Президент зазначив, що забезпечення екіпажу здійснювалося українською стороною.

"Через відповідні підставні структури ми наших хлопців годували, забезпечували ті належні умови", – сказав Віктор Ющенко.

"На фоні того, що було зроблено в подібних ситуаціях іншими країнами, я, як Президент, хотів би сказати, що Україна продемонструвала, що вона є повноцінною державою, яка може постояти за своїх громадян", – наголосив Президент України.

За матеріалами: Українська правда, Форпост.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів, як Наливайченко і Огризко боролися з мафією за "Фаїну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути