четвер, 08 липня 2010 16:43

Ющенко розчарувався у США

Ющенко розчарувався у США

Лідер партії "Наша Україна", колишній президент Віктор Ющенко побоюється припинення підтримки з боку США щодо зміцнення незалежності України.

Таку думку він висловив під час зустрічі з представниками Американського єврейського конгресу, повідомляє прес-служба НУ.

"Те, чого ми найбільше боялися - що Україна стане розмінною картою в російсько-американських відносинах, у мене є відчуття, що таке пророцтво починає збуватися... Я переконаний, що зачарованість Москвою, яка відбувається у кожного американського уряду в перші два-три роки, - воно також пройде і зараз. Ми не хотіли б, щоб Україна була жертвою таких тимчасових міркувань", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що після візиту до України державного секретаря США Хіларі Клінтон у нього склалося враження, що США не розуміють ситуацію в Україні.

Ющенко також вважає загрозливою для суверенітету України відмову від євроатлантичної інтеграції.

"Заморозити на сьогодні відносини з США або Європою - це не просто втрата часу. Це ревізія... Стати членом НАТО - це отримати акцепт на дійсну українську незалежність. А найбільша загроза для нашого суверенітету - це російська агресія, зокрема військова", - відзначив він.

З приводу євроінтеграції екс-президент заявив, що найближчим часом ці питання підніматимуться європейською стороною лише для створення видимості роботи, а не для ухвалення конкретних рішень.

Як повідомлялося, під час візиту до України 2-3 липня Клінтон заявила, що США схвалюють багатовекторність зовнішньої політики України.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розчарувався у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути