вівторок, 30 травня 2006 15:34

Ющенко: російська мова - це не справа політиків, це справа аутсайдерів

Президент Віктор Ющенко представив нового голову Донецької обласної державної адміністрації Володимира Логвиненка. Також він подякував за роботу колишньому губернатору Вадиму Чупруну.

Під час свого виступу Ющенко зауважив, що Чупрун очолив Донецький регіон у складній економічній і політичній ситуації. Він також додав, що Чупруну вдалося знайти взаєморозуміння між різними політичними силами регіону та керівниками великих підприємств і установ.

У відповідь Чупрун подякував за визнання його заслуг перед областю.

Як вже повідомлялося, 3 травня Президент звільнив Вадима Чупруна з посади голови Донецької облдержадміністрації. Володимира Логвиненка він призначив на цю посаду 16 травня.

Раніше Логвиненко обіймав посаду заступника голови Донецької обласної державної адміністрації в період, коли областю керував Анатолій Близнюк.

Сьогодні вранці на приїзд Ющенка до Донецька чекали приблизно 2 тис. людей з прапорами різних партій. Коли Президент на "Мерседесі" приїхав у місто, перш за все він підійшов привітати тих, у кого в руках були прапори "Нашої України".

У своєму виступі глава держави торкнувся теми про статус російської мови у деяких регіонах. При цьому Ющенко дав зрозуміти, що спроби розвивати проблеми сепаратизму будуть невдалими насамперед тому, що суперечать   Конституції.

- Це не справа справжніх політиків. Це справа лише аутсайдерів. Я ще раз просив би перейнятися цією відповідальністю, - сказав Ющенко.

Нагадаємо, що Ющенко має намір винести питання про мовну ситуацію на засідання РНБО і просити Конституційний Суд роз"яснити деякі положення мовного законодавства.

Секретаріат Президента вважає, що прийняті Севастопольською і кількома обласними радами рішення про надання російській мові статусу регіональної, сприяє розвитку сепаратизму в країні.

За матеріалами "Газета по-українськи", УНІАН, Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: російська мова - це не справа політиків, це справа аутсайдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути